jola14

jola14

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne danie, danie jest gotowe po około godzinie, sos pomidorowy lub pomidorowo-paprykowy bardzo dobrze pasuje dzięki czemu potrawa jest jeszcze smaczniejsza.

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

Składniki:

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

 

  • 5 papryk ,
  • 0,5 kg mielonego mięsa,
  • 120g ryżu
  • , jajo,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz
  • , natka pietruszki
  • olej,
  • mąka,
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym
Paprykę myjemy, wycinamy gniazdka i oczyszczamy, gotujemy ryż na sypko, cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju, mielone mięso mieszamy z jajem, solą, pieprzem, cebulą mieszamy, paprykę faszerujemy, pieczemy w piekarniku około godziny w 180-200 stopniach, do naczynia dolewamy wody lub wywaru.