Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Papryka faszerowana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Podaję z sosem pomidorowym.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 8 małych czerwonych papryk lub 4 duże ( ja wolę małe)
  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • kostka rosołowa warzywna

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Z papryk odciąć górną część. Oczyścić z nasion, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Leciutko osolić. Ryż ugotować w 2 szkl.wody z dodatkiem kostki rosołowej. Cebulę i pieczarki przysmażyć. Mięso, cebulę i pieczarki dodać do ryżu, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Nadziać papryki. Przykryć odciętymi wcześniej "czapeczkami". Ustawić w garnku, podlać lekko osoloną wodą, dodać 1 łyżkę masła. Dusić ok. 35 min SMACZNEGO!