Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana 3
Każdą paprykę kroimy na pół wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne (opłukujemy pod bieżącą wodą,odstawiamy do osuszenia) Ryż gotujemy wg.wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy margarynę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę na złoty lekko kolor. Kiedy ryż juz jest gotowy odsączamy torebki i przesypujemy ryż do miski.Dodajemy mięso mielone oraz podsmażoną cebulę.Wszystko solimy i pieprzymy.Całość dokładnie mieszamy. Pózniej kazdą połówkę faszerujemy przygotowanym farszem i przekładamy na wysmarowaną lekko olejem blachę od piekarnika i pieczemy w 180*C około 30 minut (grzanie -góra,trzecia półka od góry) Pod koniec pieczenia możemy posypać serem żółtym,ja tego nie zrobiłam bo córka nie chciała.Podałam z sosem pomidorowym . . . .
edytaha
kołczu
dża
zbysiowa
gusia1000