SUPERPRZEPIS

Papryka faszerowana 3

  • 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Papryka faszerowana 3 Więcej zdjęć (4)

Pod koniec pieczenia paprykę możemy posypać serem żółtym,ja tego nie zrobiłam bo córka nie chciała.Podałam z sosem pomidorowym . . . .

Składniki:

Papryka faszerowana 3

 

  • 1/2 kg papryki czerwonej podłużnej (nazwę zapomniałam)
  • 300g mięso mielone - mieszane
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki margaryna zwykła
  • 2 torebeczki ryżu (200g)
  • sól,pieprz wg.uznania

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana 3
Każdą paprykę kroimy na pół wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne (opłukujemy pod bieżącą wodą,odstawiamy do osuszenia) Ryż gotujemy wg.wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy margarynę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę na złoty lekko kolor. Kiedy ryż juz jest gotowy odsączamy torebki i przesypujemy ryż do miski.Dodajemy mięso mielone oraz podsmażoną cebulę.Wszystko solimy i pieprzymy.Całość dokładnie mieszamy. Pózniej kazdą połówkę faszerujemy przygotowanym farszem i przekładamy na wysmarowaną lekko olejem blachę od piekarnika i pieczemy w 180*C około 30 minut (grzanie -góra,trzecia półka od góry) Pod koniec pieczenia możemy posypać serem żółtym,ja tego nie zrobiłam bo córka nie chciała.Podałam z sosem pomidorowym . . . .
Papryka faszerowana 3
Każdą paprykę kroimy na pół wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne (opłukujemy pod bieżącą wodą,odstawiamy do osuszenia)
Papryka faszerowana 3
Ryż gotujemy wg.wskazóewk na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy margarynę i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę na złoty lekko kolor.
Papryka faszerowana 3
Pózniej kazdą połówkę faszerujemy przygotowanym farszem i przekładamy na wysmarowaną lekko olejem blachę od piekarnika i peczemy w 180*C około 30 minut (grzanie -góra,trzecia półka od góry)