bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

zawsze pod ręką jako dodatek do obiadu , kanapek......

papryka konserwowa

Składniki:

papryka konserwowa

 

  • 3 kg papryki (najlepsza czerwona)
  • pół szkl. octu
  • 4 szkl. wody
  • łyżka cukru
  • łyżka soli
  • gorczyca , ziele angielskie , liść laurowy , pieprz ziarnisty

Sposób przygotowania:

papryka konserwowa
Paprykę oczyścić i podzielić na cząstki (mogą być paski) , sparzyć we wrzącej wodzie (około 3 min.) . Nakładać do słoików , dodać przyprawy (niedużo) i zalać gorącą zalewą , odstawić do góry dnem do ostygnięcia

Tagi:

papryka