madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Papryka konserwowa 13

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zimą przydaje się jako przekąska lub dodatek do sałatek

Papryka konserwowa 13

Składniki:

Papryka konserwowa 13

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa 13
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i ogonków, a następnie kroimy na ćwiartki. Tak przygotowaną paprykę układamy ciasno w wyparzonych słoikach dowolnej wielkości, do każdego wrzucamy po 2 liścia i ziela angielskie ( jeśli słoiki są bardzo duże można wrzucić więcej )oraz po 1 łyżeczce gorczycy. Do garnka wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, a nastepnie gotujemy.. Powstałą zalewę wlewamy do słoików z papryką tak by ją przykryła, na wierzch wlewamy po łyżce oliwy. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut. Po tym czasie wyciągamy z garnka i odwracamy do góry dnem.

Tagi:

papryka