Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Papryka konserwowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paprykę podawać jako dodatek do potraw i kanapek.

Papryka konserwowa 2

Składniki:

Papryka konserwowa 2

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa 2
Paprykę umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w paski, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Obgotowaną paprykę układać w małych słoiczkach ściśle. Wodę w której gotowała się papryka odmierzyć 1 litr dodać 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 liście laurowe oraz olej sól, gorczycę i zagotować.Czosnek obrać, podzielić na małe cząstki i wkładać do każdego słoja. Gorącą zalewą zalać paprykę, zakręcić i pasteryzować 20 minut.

Tagi:

papryka