dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Papryka konserwowa z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepis na tą paprykę mam od teściowej. Robiłam ją po raz pierwszy i wyszła pyszna i chrupiąca. Jest idealna na zimę :)

Papryka konserwowa z cebulą

Składniki:

Papryka konserwowa z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa z cebulą
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w plastry i powkładać na dno słoików. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Po tym czasie goździki wyciągnąć. Kawałki papryki powkładać do słoików, zalać zalewą (do słoików wrzucić także liście laurowe, ziele angielskie i gorczycę), zakręcić i pasteryzować 15 min. na małym ogniu (15 min od zagotowania wody w garnku). Smacznego :)

Tagi:

cebula papryka