Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową to świetny pomysł na obiad do odgrzania, gdyż przed podaniem wkładam je na kilka minut do parowaru.

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową

 

  • 2 płaty filetu z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej mozzarelli z bloku
  • papryka konserwowa
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Na środek nakładamy łyżkę tartej mozzarelli oraz pokrojone paseczki papryki konserwowej, zwijamy roladkę (można spiąć wykałaczką). Do miseczki wbijamy jajko doprawiamy solą i -pieprzem i roztrzepujemy. Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą, roladkę panierujemy w jajku, w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z dwóch stron. Przed podaniem wkładamy na 15 minut do parowaru. Podajemy krojąc w plastry. Smacznego.
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Etap 1 Filet oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Etap 2 na środek nakładamy mozzarellę oraz paprykę konserwową
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Etap 3 roladkę panierujemy w podwójnej panierce
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Etap 4 Przed podaniem wkładamy na kilka minut do parowaru