Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Papryka marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Papryka to świetny dodatek do obiadu i sałatek.

Papryka marynowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka marynowana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana
Paprykę obgotować we wrzącej wodzie, zahartować. Odkroić szypułki, usunąć nasiona, pokroić na kawałki, włożyć do słoików. Do każdego słoika dodać 2-3 ziarenka ziela angielskiego, pieprzu, 2 wiórka chrzanu. Wodę z octem, solą i cukrem zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki, zakręcić, włożyć do garnka, zalać wodą i pasteryzować około 25 minut
Papryka marynowana
Etap 1
Papryka marynowana
Etap 2

Tagi:

papryka