Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Papryka nadziewana

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek i białych części.

Papryka nadziewana

Składniki:

Papryka nadziewana

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana

Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek i białych części. Gotować 5 minut. Odcedzić. W 3 łyżkach oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę aby zmiękła, dodać pokrajany w kostkę boczek, a następnie pomidory obrane i bez pestek, sól i pieprz. Pogotowac parę minut. Dodać przygotowany ryż. Dokładnie wymieszać i doprawic do smaku. Tym farszem nadziać papryki i ułożyć w dużym rondlu, polać olejem, przykryć i dusić 40 minut. Papryki nadziewane podawać same lub z sosem.