Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

papryka nadziewana farszem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne faszerowane papryczki

papryka nadziewana farszem warzywnym

Składniki:

papryka nadziewana farszem warzywnym

 

  • 4 papryki surowe
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki korniszone
  • pęczek szczypiorku
  • 2 jaja
  • pół puszki kukurydzt
  • 2 cebule
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki soki z cytryny

Sposób przygotowania:

papryka nadziewana farszem warzywnym
jaja gotujemy, studzimy i siekamy drobno.Wrzucamy do miseczki
Każdą paprykę czyścimy z pestek. Tak żeby wydłubać środek.
Kroimy drobno pomidory , dodajemy do jajek.
Nastepnie siekamy drobniutko szczypiorek. Kroimy w kosteczkę cebulę i wrzucamy do masy jajecznej.
W pół talartki kroimy ogórki, mieszamy z kukurydzą i dodajemy do reszty składników.
w osobnym naczynku mieszamy olej wraz z sokiem z cytryny. Delikatnie solimy i meiszamy dokładnie.
Polewamy tym nasz farsz. Wszystkoe wymeiszać ze sobą.
Do naszych paptryk na spód polewamy troszeczkę ketchupu i wykładamy nasz farsz. Przykrywamy czapeczką.
Pieczemu w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok 25 minut.
Podajemy sucharkami :)
Smacznego

Tagi:

papryka