Sposób przygotowania:
papryka nadziewana farszem warzywnym
jaja gotujemy, studzimy i siekamy drobno.Wrzucamy do miseczki
Każdą paprykę czyścimy z pestek. Tak żeby wydłubać środek.
Kroimy drobno pomidory , dodajemy do jajek.
Nastepnie siekamy drobniutko szczypiorek. Kroimy w kosteczkę cebulę i wrzucamy do masy jajecznej.
W pół talartki kroimy ogórki, mieszamy z kukurydzą i dodajemy do reszty składników.
w osobnym naczynku mieszamy olej wraz z sokiem z cytryny. Delikatnie solimy i meiszamy dokładnie.
Polewamy tym nasz farsz. Wszystkoe wymeiszać ze sobą.
Do naszych paptryk na spód polewamy troszeczkę ketchupu i wykładamy nasz farsz. Przykrywamy czapeczką.
Pieczemu w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok 25 minut.
Podajemy sucharkami :)
Smacznego
Każdą paprykę czyścimy z pestek. Tak żeby wydłubać środek.
Kroimy drobno pomidory , dodajemy do jajek.
Nastepnie siekamy drobniutko szczypiorek. Kroimy w kosteczkę cebulę i wrzucamy do masy jajecznej.
W pół talartki kroimy ogórki, mieszamy z kukurydzą i dodajemy do reszty składników.
w osobnym naczynku mieszamy olej wraz z sokiem z cytryny. Delikatnie solimy i meiszamy dokładnie.
Polewamy tym nasz farsz. Wszystkoe wymeiszać ze sobą.
Do naszych paptryk na spód polewamy troszeczkę ketchupu i wykładamy nasz farsz. Przykrywamy czapeczką.
Pieczemu w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok 25 minut.
Podajemy sucharkami :)
Smacznego