kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Papryka nadziewana twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Papryka nadziewana twarogiem zapiekana w piekarniku

Papryka nadziewana twarogiem

Składniki:

Papryka nadziewana twarogiem

 

  • 6 strąków papryki
  • 40 dag twarogu
  • 2 jaja
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • olej do wysmarowania naczynia
  • sól

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana twarogiem
Z papryki odcinamy wierzch, wybieramy pestki. Twaróg miksujemy z jajami, solimy, ew. dodajemy roztarty ząbek czosnku. Każdą paprykę napełniamy twarogowym farszem, ukladamy jedna obok drugiej w żaroodpornym naczyniu, na wierzchu smarujac śmietaną. Pieczemy 15 min w nagrzanym piekarniku w 220 st.C

Tagi:

papryka