Sposób przygotowania:
Papryka w kwaśnej zalewie
Przygotowanie:
Umyte warzywa należy dokładnie oczyścić z nasion i włożyć do uprzednio dużych słoików ( wcześniej sparzonych,umytych). Zalać zalewą ( 0.5 l wody mieszamy z 65 g cukru,130g 6 % octu,szczyptę soli,- gotujemy.). Dodać liście laurowe,ząbek czosnku,może być też kawałek chrzanu.Do każdego słoika po napełnieniu go papryką i zalewą wlewa się po 1 łyżce świeżego oleju lub oliwy,zamyka i gotuje się 25 minut.Pasteryzować i przechowywać w zaciemnionym miejscu.
Umyte warzywa należy dokładnie oczyścić z nasion i włożyć do uprzednio dużych słoików ( wcześniej sparzonych,umytych). Zalać zalewą ( 0.5 l wody mieszamy z 65 g cukru,130g 6 % octu,szczyptę soli,- gotujemy.). Dodać liście laurowe,ząbek czosnku,może być też kawałek chrzanu.Do każdego słoika po napełnieniu go papryką i zalewą wlewa się po 1 łyżce świeżego oleju lub oliwy,zamyka i gotuje się 25 minut.Pasteryzować i przechowywać w zaciemnionym miejscu.