karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Papryka w occie na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Papryka w occie jest doskonałym dodatkiem do obiadów.

Papryka w occie na zimę

Składniki:

Papryka w occie na zimę

 

Sposób przygotowania:

Papryka w occie na zimę
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na ćwiartki. Tak przygotowaną paprykę wkładamy do słoików. Do słoików wkładamy dodatkowo po 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy i kilka krążków cebuli i 2 łyżki oleju.
Zalewa: W garnku mieszamy wodę, ocet, sól i cukier. Zagotowujemy.
Zalewę wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików z papryką. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po wyjęciu słoików z wody, stawiamy je "do góry nogami".
Smacznego :)

Tagi:

papryka