Sposób przygotowania:
Papryka w occie na zimę
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na ćwiartki. Tak przygotowaną paprykę wkładamy do słoików. Do słoików wkładamy dodatkowo po 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy i kilka krążków cebuli i 2 łyżki oleju.
Zalewa: W garnku mieszamy wodę, ocet, sól i cukier. Zagotowujemy.
Zalewę wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików z papryką. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po wyjęciu słoików z wody, stawiamy je "do góry nogami".
Smacznego :)
Zalewa: W garnku mieszamy wodę, ocet, sól i cukier. Zagotowujemy.
Zalewę wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików z papryką. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po wyjęciu słoików z wody, stawiamy je "do góry nogami".
Smacznego :)