Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Papryka w soku pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Papryka w zalewie z soku pomidorowego jest smaczna i łatwa do zrobienia.

Papryka w soku pomidorowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka w soku pomidorowym

 

  • 2 kg papryki
  • 1 l soku pomidorowego
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • 3/4 szkl octu 10%
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 łyżka soli
  • 6-7 ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Papryka w soku pomidorowym
Do garnka wlać sok pomidorowy, oliwę, ocet, dodać sól, cukier i pokrojony czosnek, zagotować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do gotującej się zalewy, gotować przez 5 minut. Następnie paprykę razem z zalewą przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, zagotować i pasteryzować przez 10 minut.
Papryka w soku pomidorowym
Paprykę umyć oczyścić z nasion pokroić na kawałki
Papryka w soku pomidorowym
Z soku i pozostałych składników zrobić zalewę
Papryka w soku pomidorowym
Do zalewy wsypać paprykę i gotować przez pięć minut