s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Papryka w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowe przetwory są pycha :)

Papryka w zalewie

Składniki:

Papryka w zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka w zalewie
1.Słoiki i zakrętki dokładnie myjemy i suszymy;

1.Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w 2-3 cm paski;

2.Składniki zalewy łączymy i gotujemy;

3.Do słoików 0,33 l wkładamy kilka ziarenek gorczycy, 2-3 liście laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,1 łyżeczkę oliwy, 1/2 łyżeczki soli, wkładamy paprykę, zalewamy zalewą i gotujemy 10-15 minut.

4.Słoiki ustawiamy dnem do góry i pozostawiamy do wystygnięcia. Sprawdzamy czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie gotujemy ponownie.

Tagi:

papryka