femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Papryka w zalewie wg FemmeFatale

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnego rodzaju mięs ale też idealny składnik wszelkich surówek.

Papryka w zalewie wg FemmeFatale

Składniki:

Papryka w zalewie wg FemmeFatale

 

  • około 2 kilogramy papryki ( najlepiej czerwonej, ale to według uznania )
  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • około 20 ziarenek ziela angielskiego
  • kilkanaście łyżeczek gorczycy
  • sól do oprószenia papryki

Sposób przygotowania:

Papryka w zalewie wg FemmeFatale
Paprykę dokładnie umyj. Pozbaw ją gniazd nasiennych i pokrój na cząstki. Rozdrobnioną paprykę ułóż w misce, ale każdą warstwę wcześniej dokładnie posól. Odstaw na całą noc.Następnego dnia do każdego słoika wsyp około łyżeczki gorczycy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Paprykę w słoikach układaj dość ciasno.Przygotuj zalewę : w garnku zagotuj 5 szklanek wody, szklankę octu i szklankę cukru. Zalewę odstaw do wystudzenia. Gdy zalewa będzie zimną zalewaj nią ułożoną w słoikach paprykę i dokładnie je zakręcaj.Słoiki gotuj około 10 minut.

Tagi:

papryka