Monika69

Monika69

Kucharz
[Przepisów: 6]

Papryka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniała papryka o miodowym posmaku. Świetny dodatek do zimowych obiadów i nie tylko.

Papryka z miodem

Składniki:

Papryka z miodem

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • Płaska łyżka oleju na każdy słoik

Sposób przygotowania:

Papryka z miodem
Z podanych skladników zrobić zalewę, kiedy się zagotuje dodać pokrojoną i oczyszczoną paprykę.Chwilę zagotować, wedle upodobania i twardości. Przekładać gorącą paprykę razem z zalewą do słoików.
Na wierzch każdego słoika dodać płaską, stołową łyżkę oleju. Mocno zakręcić, przekręcić do góry dnem, zostawić do ostygnięcia. Papryki nie pasteryzujemy. Smacznego!

Tagi:

papryka