Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana po meksykańsku
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i drobno kroimy. Kalarepkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę z czosnkiem, przesmażamy. Następnie dodajemy kalarepkę i chwile smażymy razem. Potem dodajemy mięso mielone i smażymy do miękkości przez ok. 20 minut, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy paprykę, sól, pieprz i zioła prowansalskie, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do mięsa dodajemy ryż, kukurydzę, fasolę i połowę sera, mieszamy.
Papryki przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy papryki farszem.
Przekładamy je do naczynia do zapiekania wyłożonego folią aluminiową. Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie wyjmujemy, posypujemy resztą sera i ponownie wkładamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 10 minut. Podajemy po rozpuszczeniu się sera.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę z czosnkiem, przesmażamy. Następnie dodajemy kalarepkę i chwile smażymy razem. Potem dodajemy mięso mielone i smażymy do miękkości przez ok. 20 minut, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy paprykę, sól, pieprz i zioła prowansalskie, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do mięsa dodajemy ryż, kukurydzę, fasolę i połowę sera, mieszamy.
Papryki przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy papryki farszem.
Przekładamy je do naczynia do zapiekania wyłożonego folią aluminiową. Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie wyjmujemy, posypujemy resztą sera i ponownie wkładamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 10 minut. Podajemy po rozpuszczeniu się sera.