zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Paprykarz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny paprykarz zasmakuje każdemu.

Paprykarz

Składniki:

Paprykarz

 

  • papryka w proszku, sól, pieprz, cebula, śmietana, czosnek, 1 strąk czerwonej papryki, oliwa do skropienia

Sposób przygotowania:

Paprykarz
Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na 1 godz, rozgrzać olej, zeszklić cebulę, wsypać mieloną paprykę, wrzucić mięso, zamieszać, podlać małą ilością wody, udusić. Pod koniec duszenia wrzucić paprykę pokrojoną w kostkę, poddusić jeszcze razem 10 min, zaciągnąć śmietaną, dodać do smaku soli, pieprzu i czosnku. Smacznego