ka5iaa

ka5iaa

Kucharz
[Przepisów: 6]

paprykarz cukiniowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, jednogarnkowe danie dla nie-mięsożernych i nie tylko ;-)

paprykarz cukiniowy

Składniki:

paprykarz cukiniowy

 

Sposób przygotowania:

paprykarz cukiniowy
Obierz cukinie i łyżką wytnij środek z pestkami. Wymyj i pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Papryki (bez gniazd nasiennych) pokrój w kostkę. Wszystko dokładnie wymyj i wrzuć do dużego garnka, wlej pół szklanki wody, posól i duś na małym ogniu. Po ok 15 min dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory. Gotuj w odkrytym garnku, aby nadmiar wody wyparował. Pod koniec, gdy wszystko zmięknie, dopraw do smaku solą, pieprzem i swoimi ulubionymi ziołami. Można dodać ketchup. Smacznego!