Sposób przygotowania:
Paprykarz z jaglaną i suszonymi pomidorami
Por umyć, oczyścić i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię, wlać 3-4 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami, dusić na małym ogniu. W międzyczasie obrać i zetrzeć marchewkę, wrzucić do pora, dusić aż zmiękną. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Na patelnię dodać koncentrat pomidorowy, chwilę całość smażyć. Wrzucić pokrojone pomidory. Przestudzić lekko. Rybę osączyć z oleju, wrzucić do miski i ugnieść widelcem. Dodać zawartość patelni i przemieszać. Następnie dodać ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, wymieszać całość dokładnie, tak aby nie było grudek kaszy. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać suszone pomidory i wymieszać. Przełożyć do szczelnie zamykanej miski i schować do lodówki na przynajmniej kilka godzin.