gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Paprykarz z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki i smaczny paprykarz z makreli można zrobić wg uznania na ostro albo delikatnie, dodatek marchewki urozmaica smak paprykarza.

Paprykarz z makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykarz z makreli

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z makreli
Ryż gotujemy do miekkości. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Z makreli pozbywamy się ości i dzielimy na małe kawałeczki widelcem. Cebulę podsmażamy, dodajemy marchewkę podlewamy winem i dusimy do miekkości. Dodajemy koncentrat i przyprawy, możemy podlać jeszcze winem jeżeli jest zbyt gęste. Dodajemy ryż i rybę chwilę dusimy aby składniki się połączyły.Przekładamy do słoika. Najlepiej smakuje na zimno. Smacznego. 
Paprykarz z makreli
ryż należy gotować aż zrobi się miękki potem dodajemy do paprykarzu.
Paprykarz z makreli
cebulę kroimy w kostkę a marchewkę trzemy.
Paprykarz z makreli
dusimy warzywa w winie następnie dodajemy przyprawy i koncentrat.
Paprykarz z makreli
następnie dodajemy ryż i rybę i dusimy przez chwilę.