kicak

kicak

Kucharz
[Przepisów: 6]

Czerwone naleśniki z serem i wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wytrawna przekąska, doskonale nadaje się na niebanalne przyjęcia, jak również na kolacje dla niejadków.

Czerwone naleśniki z serem i wędzoną makrelą

Składniki:

Czerwone naleśniki z serem i wędzoną makrelą

 

  • 1 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka soku ze świeżo wyciśniętego buraka
  • Ok. 3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ok. 50 ml oleju
  • kostka twarogu
  • 1 wędzona makrela
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Czerwone naleśniki z serem i wędzoną makrelą
W misce mieszamy wodę mleko i sok z buraka dodajemy mąkę jajko i olej trochę soli i wszystko miksujemy aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.

Do twarogu dodajemy oczyszczone z ości mięso makreli i posiekany szczypiorek sól pieprz.

Farsz zawijamy w naleśniki. 

Tagi:

naleśniki