msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Paprykarz domowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobry paprykarz domowej produkcji jest świetną alternatywą na śniadanko lub kolację.

Paprykarz domowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykarz domowy.

 

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 3 brzuszki wędzone z łososia
  • 2 duża ugotowane marchwie
  • 1 mały ugotowany seler
  • 1 duża ugotowana pietruszka
  • 1 duża cebula
  • 1 płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • 1\3 łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 duży liść laurowy
  • 5-6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 torebki ryżu białego po 10 dag

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz domowy.
Makrelę bardzo dokładnie obrać z ości,rozdrobnić palcami.Łososia pozbawić skóry i także podzielić na małe kawałeczki. Ryż ugotować. Warzywa-marchew,seler i pietruszkę-zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Dołożyć starte warzywa,liść laurowy i ziele angielskie.Wsypać obie papryki,włożyć koncentrat pomidorowy i keczup i razem podsmażyć.Można pod koniec podlać wodą.Ostudzić. Wymieszać ryby,ryż i warzywa i schłodzić w lodówce.
Paprykarz domowy.
Obrać mięso ryby,podzielić na kawałki.Warzywa zetrzeć.
Paprykarz domowy.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Paprykarz domowy.
Do cebuli dodać warzywa i przyprawy.Podsmażyć.
Paprykarz domowy.
Ryż wymieszać z warzywami i rozdrobnioną rybą.