allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Paprykarz z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób na domowy paprykarz.

Paprykarz z wędzonej makreli

Składniki:

Paprykarz z wędzonej makreli

 

  • 300 g wędzonej makreli,
  • 3/4 szkl ugotowanego ryżu,
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 4-5 łyżek oleju,
  • do smaku sól, pieprz, cukier oraz chili w proszku

Sposób przygotowania:

Paprykarz z wędzonej makreli
Rybę obrac z ości i rozdrobnic widelcem. Cebule obrac i pokroic w kostkę. Na patelni rozgrzac olej, wrzucic cebulę i zeszklic. Do cebuli dodac koncentrat oraz do smaku sól, pieprz, cukier i nieco chili w proszku. Rybę wymieszac z ugotowanym ryżem i dodac przygotowany sos. Dokładnie wymieszac. Gdyby masa była zbyt such można dodac jeszcze oleju. Paprykarz wstawic do lodówki i podawac dopiero następnego dnia.

Tagi:

ryż papryka