Sposób przygotowania:
Paprykarz z ryb mieszanych
Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie wyjąć ości, a mięso przepuścić przez maszynkę.
Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej. Gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryz.
Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.
Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej. Gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryz.
Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.
ciasteczka
BozenaMatuszczyk