Sposób przygotowania:
Paprykarz ze szczupaka
Filety bez ości pokroić na kawałki szerokości 3 cm.
Posolić, oprószyć pieprzem i mąką, obsmażyć z obu stron.
Cebule obrać, pokroić w kostkę,lekko podsmazyć.
Na tą samą patelnię wyłożyć szczupaka, oprószyć go papryką i wlać 1/4 litra wody.
Dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy ryba będzie miękka, dodać do sosu mąkę i pogotować.
Sos połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Posolić, oprószyć pieprzem i mąką, obsmażyć z obu stron.
Cebule obrać, pokroić w kostkę,lekko podsmazyć.
Na tą samą patelnię wyłożyć szczupaka, oprószyć go papryką i wlać 1/4 litra wody.
Dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy ryba będzie miękka, dodać do sosu mąkę i pogotować.
Sos połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.