olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Papryki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie można przyrządzać na grillu oraz w piekarniku.

Papryki faszerowane

Składniki:

Papryki faszerowane

 

  • 3 duże papryki kolorowe
  • 1 duża cebula
  • 20 dag. mięsa mielonego
  • 20 dag. ryżu ugotowanego
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 1 łyżeczka wegety
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane
Mięso mielone usmażyć z cebulą, dodać ryż doprawić wegetą, solą i pieprzem, wymieszać . Papryczki przekroić na pół, oczyścić(wyciągnąć pestki) sparzyć wrzątkiem i napełnić farszem. Każdą przykryć plastrem sera. Zapiekać około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Lub grillować