Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana kaszą kuskus
Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Kolbę obrać z ziaren. Pomidory suszone pokroić dość drobno. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć pieczarki, aż puszczą wodę. Następnie do patelni dodać marchew. Całość smażyć mieszając od czasu do czasu. Do patelni dołożyć pomidory, kalafior, cały czas mieszając. Warzywa należy gotować tak długo, aż zostaną pozbawione wody. Warzywa na patelni doprawić pod koniec gotowania solą i pieprzem. Kaszę włożyć do małej miski, dodać sól i curry do smaku. Kaszę zalać wrzącą wodę trochę ponad kaszę wymieszać, aby kasza wchłonęła całą wodę. Papryki należy umyć, odkroić górę papryk, wydrążyć białą błonę razem z pestkami. Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Następnie papryki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać bez przykrycia około 20 min. Papryki wyciągnąć z piekarnika, odlać wodę, która zebrała się w środku papryk. Następnie papryki ostudzić i faszerować warzywami z kaszą. Na każdą paprykę ułożyć po sześć kostek sera typu feta i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, aż do miękkości papryk.