Sposób przygotowania:
Roladki z serem żółtym i mizerią
Fileta z kurczaka dzielimy na 3 płaty i delikatnie rozbijamy. Ser żółty kroimy z paski, następnie kurczaka posypujemy przyprawą gyros, układamy ser, zawijamy i chwytami wykałaczkami tak aby roztopiony ser nam sie nie wylał.
Panierujemy w jajku z vegeta i pieprzem i w bulce tartej. Pieczemy na małym ogniu z każdej strony pod przykryciem. Ogórki zielone obieramy i trzemy w plasterki na tarce, lekko solimy i wstawiamy do lodówki na ok 15min.
Do śmietany dodajemy 1,5 łyżeczki cukru, odrobinę kwasku cytrynowego oraz pieprz, wszystko mieszamy. Śmietanę dodajemy do ogórków i podajemy z ziemniakami i roladkami.
Panierujemy w jajku z vegeta i pieprzem i w bulce tartej. Pieczemy na małym ogniu z każdej strony pod przykryciem. Ogórki zielone obieramy i trzemy w plasterki na tarce, lekko solimy i wstawiamy do lodówki na ok 15min.
Do śmietany dodajemy 1,5 łyżeczki cukru, odrobinę kwasku cytrynowego oraz pieprz, wszystko mieszamy. Śmietanę dodajemy do ogórków i podajemy z ziemniakami i roladkami.