lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Papryki faszerowane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Papryki faszerowane mięsem mielonym

Papryki faszerowane mięsem mielonym

Składniki:

Papryki faszerowane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane mięsem mielonym
Papryki umyj,przekrój na pół wydrąż z nich gniazda nasienne.Ogórki pokrój w drobną kosteczkę.Wymieszaj mięso z ogórkami oraz odcedzonym groszkiem z puszki.Wbij jajko i dodaj przyprawy do smaku.Wnętrza papryk wypełnij mięsem.Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą lub olejem ułóż w nim papryki które piecz w temperaturze 180 st.Podawaj je jeszcze ciepłe.

Tagi:

mięso papryka