Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami
Mięso razem z pieczarkami i cebulę zmielić w maszynce do mięsa.
Za pomocą garnka do ryżu ugotować ryż i wystudzić ( jak ktoś nie ma garnka do ryżu może użyć tradycyjnej metody ).
Do miski wrzucić zmielone składniki, ryż a także dodać starty żółty ser oraz groszek, kukurydzę i marchewkę.
Dodać do smaku przyprawy i wymieszać farsz,
Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.
Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika.
Po nagrzaniu się piekarnika wstawić naczynie i piec paprykę jakieś 40 minut.
Paprykę podawać najlepiej z pieczywem.
Za pomocą garnka do ryżu ugotować ryż i wystudzić ( jak ktoś nie ma garnka do ryżu może użyć tradycyjnej metody ).
Do miski wrzucić zmielone składniki, ryż a także dodać starty żółty ser oraz groszek, kukurydzę i marchewkę.
Dodać do smaku przyprawy i wymieszać farsz,
Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.
Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika.
Po nagrzaniu się piekarnika wstawić naczynie i piec paprykę jakieś 40 minut.
Paprykę podawać najlepiej z pieczywem.
gosiapiotrek23