KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krwistoczerwona aromatyczna i sycąca zupka, polecam!

paprykowa

Składniki:

paprykowa

 

  • 1,5 litra wody
  • kostka rosołowa
  • 5 dużych papryk czerwonych
  • malutki słoiczek koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania:

paprykowa
Papryki dokładnie myjemy i kroimy na pół po czym wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy jeszcze drobniej. Do 1,5 litra wody wrzucam kostkę rosołową i po chwili dodaję pokrojone papryczki. Po około 25 minutach do papryk dodaję też mały słoiczek koncentratu pomidorowego i gotuję kolejne 15 minut. Papryki można zostawić lub rozdrobnić przy pomocy widelca lub najlepiej malaksera. Dekorujemy świeżą pietruszką lub koperkiem. Przepis na około 5 porcji zupki. Smacznego!

Tagi:

zioła papryka