Sposób przygotowania:
Paprykowa z kaszą
Ugotuj kasze wg. przepisu na opakowaniu.
Papryki przetnij wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Natkę umyj i posiekaj.
Masło stop, wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Dołóż posiekaną natkę. Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj kaszę i paprykę, wymieszaj. Ogórek umyj i potnij w cienkie plasterki. Półmisek przykryj liśćmi sałaty. Ułóż na nich sałatkę. Obłóż plasterkami ogórka.
Papryki przetnij wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Natkę umyj i posiekaj.
Masło stop, wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Dołóż posiekaną natkę. Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj kaszę i paprykę, wymieszaj. Ogórek umyj i potnij w cienkie plasterki. Półmisek przykryj liśćmi sałaty. Ułóż na nich sałatkę. Obłóż plasterkami ogórka.
asiulka