Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Paprykowa z kaszą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Doskonale zastąpi obiad, wyjątkowo syta

Paprykowa z kaszą

Składniki:

Paprykowa z kaszą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa z kaszą
Ugotuj kasze wg. przepisu na opakowaniu.
Papryki przetnij wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Natkę umyj i posiekaj.
Masło stop, wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Dołóż posiekaną natkę. Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj kaszę i paprykę, wymieszaj. Ogórek umyj i potnij w cienkie plasterki. Półmisek przykryj liśćmi sałaty. Ułóż na nich sałatkę. Obłóż plasterkami ogórka.