Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą orkiszową, łososiem i awokado
Kaszę orkiszową gotujemy w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy do dużej miski.
Dodajemy pokrojone w sporą kostkę awokado oraz wędzonego łososia pokrojonego na kawałki.
Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników razem z kukurydzą odsączoną z zalewy. Mieszamy.
Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na kilka minut, a następnie polewamy sałatkę.
Dodajemy pokrojone w sporą kostkę awokado oraz wędzonego łososia pokrojonego na kawałki.
Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników razem z kukurydzą odsączoną z zalewy. Mieszamy.
Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na kilka minut, a następnie polewamy sałatkę.