Sposób przygotowania:
Leczo z dodatkiem kiszonego ogórkaETAP 1:
Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w plasterki, następnie w dużym rondlu rozgrzać olej i podsmażyć delikatnie cebulę z czosnkiem, dodać pokrojona w kostkę cukinię i paprykę pokrojona w paseczki, wymieszać i całość smażyć kilka minut.
Bulion wlać do podsmażonych warzyw, dosypać wszystkie przyprawy i pod przykryciem dusić około 10 minut.
ETAP 2:
w trakcie dodać pokrojoną w plasterki i podsmażoną na patelni kiełbasę.
ETAP 3:
Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do garnka razem z koncentratem dopiero jak cukinia będzie miękka, całość gotować kilka minut na koniec dodać ogórki pokrojone w małą kosteczkę i doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ostrą papryką.