Sposób przygotowania:
Pikantne leczo z kukurydzą
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i smażymy. W tym czasie kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do cebuli. Cukinie obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy. Wykrawamy niepotrzebny środek z pestkami. Resztę cukinii kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy usmażoną cebulę z kiełbasą. Całość dusimy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do garnka. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Dusimy 5 minut, następnie dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy. Paprykę chwilę parzymy we wrzątku, aby dobrze zeszła skórka. Następnie ściągamy skórkę i kroimy ją w kosteczkę. Dorzucamy do garnka. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę wprost do lecza. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż cukinia będzie miękka. Co jakiś czas mieszamy. Gotowe leczo podajemy na gorąco, wówczas najintensywniej wydobywa się z niego aromat dodanego czosnku i dużej ilości pieprzu (najlepiej świeżo mielonego).