Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Paprykowe skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczne skrzydelka z grilla

Paprykowe skrzydełka z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowe skrzydełka z grilla

 

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka slodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • szczypta soli ziołowej
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Paprykowe skrzydełka z grilla
Olej łączymy z paprykami, jarzynką, solą ziolową oraz z odrobiną pieprzu. Dokładnie mieszamy i nacieramy marynatą skrzydełka - przekładamy je do miseczki, owijamy folią lub wkładamy do jednorazówki i odstawiamy do lodówki na 5-6 godzin. Rozpalamy grilla i na niezbyt mocnym żarze, na średniej wysokości rusztu układamy przygotowane skrzydelka. grillujemy je 35-40 minut, czesto zmieniając strony. Gotowe skrzydełką podajemy z chlebem i ketchupem.
Paprykowe skrzydełka z grilla
zamarynowane skrzydełka odstawiamy na kilka godzin
Paprykowe skrzydełka z grilla
pierwsza faza grillowania - skrzydełka jeszcze blade
Paprykowe skrzydełka z grilla
pod koniec grillowania - skrzydełka zarumienione
Paprykowe skrzydełka z grilla
skrzydełka gotowe do podania - smacznego.