bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Paprykowo-tymiankowe pałki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

paprykowa marynata, która dodała im smaku z pogranicza węgierskiej kuchni. Porcja na 3 osoby

Paprykowo-tymiankowe pałki   Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paprykowo-tymiankowe pałki

 

  • 12 pałek z kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowo-tymiankowe pałki
Pałki kurczaka umyć i osuszyć. Zrobić marynatę: paprykę umyć, przekroić, oczyścić z pestek, pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszać z oliwą, paprykami w proszku, tymiankiem, doprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć pałki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki, a przynajmniej na 2h. Piekarnik rozgrzac do 180st. Przełożyć pałki do naczynia żarodpornego, posypać jeszcze raz tymiankiem i wstawić do piecyka i piec przez ok 40 min. Raz w trakcie pieczenia odwrócić i polać powstałym sosem
Paprykowo-tymiankowe pałki
Etap 1