misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Paprykowy dip do warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dip taki chętnie jest spożywany podczas letniego grilowania.

Paprykowy dip do warzyw

Składniki:

Paprykowy dip do warzyw

 

  • Gęsty jogurt 400ml
  • 10 dkg twarożku kremowego
  • łyżka majonezu
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1/3 kostki bulionowej
  • słoiczek papryki konserwowej
  • lyzeczka niepełna koncentratu pomidorowego
  • mały ząbek czosnku
  • odrobina papryki mielonej
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Paprykowy dip do warzyw
Jogurt zmiksować z twarożkiem , majonezem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną w łyzce wody kostką bulionową.Odciekniętą paprykę rozdrobnić i zmiksować wszystko razem. Doprawić rozgniecionym czosnkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.

Tagi:

dip sosy papryka