Sposób przygotowania:
Papuzie mleczko
Mlekiem zalać wiórki, pozostawić do napęcznienia (ok 30 minut). Rospuścić galaretkę (w połowie objętości wody jaką przewiduje przepis na odwrocie opakowania), ostudzić do temperatury pokojowej. Ubić mikserem dodając powoli po łyżce namoczone wiórki z mlekiem. Wszystko wylać do natłuszczonej lub wyłożonej aluminiową folią foremki i wstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
PS: Można polać polewą czekoladową przygotowywaną z: 3 łyżek masła, 1 łyżki kakao, 1 łyżki cukru i 1 łyżki mleka. Masło należy roztopić na maleńkim ogniu, dodać pozostałe składniki i mieszać dopóki cukier się nie rozpuści i nie powstanie jednolita masa :) Wtedy lekko ostudzić i polać przygotowane wczesniej papuzie mleczko.
PS: Można polać polewą czekoladową przygotowywaną z: 3 łyżek masła, 1 łyżki kakao, 1 łyżki cukru i 1 łyżki mleka. Masło należy roztopić na maleńkim ogniu, dodać pozostałe składniki i mieszać dopóki cukier się nie rozpuści i nie powstanie jednolita masa :) Wtedy lekko ostudzić i polać przygotowane wczesniej papuzie mleczko.