WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Parowane buraczki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne buraczki. Zdrowe, gotowane na parze, stanowią idealny, niskokaloryczny i zdrowy dodatek do potraw.

Parowane buraczki w zalewie

Składniki:

Parowane buraczki w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Parowane buraczki w zalewie
Buraczki dokładnie płuczemy i gotujemy w garnku na parze, aż będą lekko kruche. Studzimy je, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wyciskamy sok z połowy cytryny, mieszamy z oliwą z oliwek, miodem i szczyptą soli. Polewamy tym tarte buraczki , mieszamy i odstawiamy na kilka godzin, aż smaki odpowiednio się połączą. 

Tagi:

buraki