Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Paróweczki w cieście francuskim.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantne paróweczki w cieście francuskim.

Paróweczki w cieście francuskim. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paróweczki w cieście francuskim.

 

  • opakowanie ciasta francuskiego.
  • biało jaja
  • 4 parówki
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Paróweczki w cieście francuskim.
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty ok. 7 na 7 cm. Na każdym kawałku ułozyć obrane z folii kawałki parówek. Posmarować odrobiną pikantnego ketchupu, zwijać w kopertki. Każdą koperte posmarować rozmaconym białkiem. Zapiekać około 12-15 minut, aż ciasto dobrze wyrośnie i nabiarze złocistej barwy. Podawać z ketchupem.
Paróweczki w cieście francuskim.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty i na każdym ułozyć kawałki parówek.
Paróweczki w cieście francuskim.
Koperty posmarować rozmąconym białkiem, aby się ładnie zapiekły.

Tagi:

ciasto