incubus

incubus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Parówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeden z moich ulubionych przepisów, znakomicie smakują.

Parówki

Składniki:

Parówki

 

  • 30dkg parówek
  • 30dkg fasoli
  • 10dkg boczku
  • 5dkg cebuli
  • sól
  • papryka w proszku
  • 5dkg koncentratu pomidorowego
  • nać pietruszki
  • tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Parówki
Poprzedniego dnia namoczyć fasolę. Razem z pokrojonym w kostkę boczkiem ugotować ją w posolonej łyżeczką soli wodą. Pokroić w małą kostkę cebulę i usmażyć na tłuszczu, po czym dodać paprykę, mieszać z cebulą, dołożyć koncentrat pomidorowy i dalej mieszać. Do usmażonej masy dolać pół szklanki wody. Masę dodać do fasoli, po czym wymieszać i gotować. Obrać ze skóry parówki, pokroić w cienkie plasterki i dodać do fasoli, wymieszać. Podawać posypaną nacią pietruszki. Smacznego!