Sposób przygotowania:
Parówki na cieście francuskim z żółtym serem
Ciasto francuskie pokroić w paski, jednak zostawić z jednej strony nie docięte do końca. Parówki przekroić wzdłuż na pół.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki poszatkować. Odłożyć co drugi pasek z ciasta na bok. Położyć parówkę, przykryć serem, założyć odłożone plastry i przełożyć kolejne i postępować tak samo z kolejnymi częściami, aż skończą się parówki i ser.
Całość jak zrobić, widoczna jest na fotografii. Na koniec posypać natką pietruszki, Roztrzepać jajko i nasmarować ciasto, posypać pieprzem. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki poszatkować. Odłożyć co drugi pasek z ciasta na bok. Położyć parówkę, przykryć serem, założyć odłożone plastry i przełożyć kolejne i postępować tak samo z kolejnymi częściami, aż skończą się parówki i ser.
Całość jak zrobić, widoczna jest na fotografii. Na koniec posypać natką pietruszki, Roztrzepać jajko i nasmarować ciasto, posypać pieprzem. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i pokroić.
SylaUla