Sposób przygotowania:
Domowa pizzaETAP 1:
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i drożdżami. Dolać olej i wsypać przesianą mąkę i sól. Wyrobić rękami i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu przełożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokątny placek. Przełożyć ciasto na blachę piekarnikową. Można przekroić na 2 mniejsze kawałki żeby ciasto lepiej się upiekło w środku.
Ciasto posmarować ketchupem i posypać ziołami. Ułożyć dodatki: salami, krążki cebuli, pokrojoną paprykę, kukurydzę, pieczarki starte lub pokrojone na plasterki. Pizzę wstawić do piekarnika.
Piec ok. 20 min. w temp. 220 stopni. Po tym czasie pizze wyjąc ułożyć na niej plasterki mozzarelli, posypać startym żółtym serem i włożyć do piekarnika. Piec do roztopienia sera.
Podawać na gorąco.