klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Parówki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Parówki w panierce takiej jak standardowa panierka do kotletów czyli jajko z bułką tartą. Takie parówki doskonale nadają się na śniadanie, ale również jako przekąska na przyjęciu.

Parówki w panierce

Składniki:

Parówki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Parówki w panierce
Do miski wybijamy jajka,dodajemy sól i pieprz. Rozbijamy jajka z przyprawami widelcem. Parówki kroimy na pół. Parówki moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż panierka na naszych parówkach zrobi się lekko brązowa. Możemy podać na talerzu obłożonym sałatą.

Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka