kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Smażone cienkie parówki w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Paróweczki równie dobrze można upiec w piekarniku.

Smażone cienkie parówki w panierce.

Składniki:

Smażone cienkie parówki w panierce.

 

  • 5 cienkich parówek
  • pół małej łyżeczki soli
  • 2 małe łyżeczki brązowego cukru
  • 1 mała łyżeczka sproszkowanej ostrej papryki
  • ćwierć małej łyżeczki pieprzu
  • pół szklanki tartej bułki
  • 2 jajka
  • około 3 stołowych łyżek oleju roślinnego.

Sposób przygotowania:

Smażone cienkie parówki w panierce.
Cienkie paróweczki obieramy z folii.Robimy pod kątem nacięcia nożem( z 2-3 nacięcia) W miseczce przygotowujemy mieszankę z sypkich składników. Wsypujemy pół małej łyżeczki soli, 2 małe łyżeczki brązowego cukru,1 mała łyżeczkę sproszkowanej ostrej papryki i ćwierć małej łyżeczki pieprzu.Wszystkie składniki wymieszać.W drugiej miseczce roztrzepujemy dwa jajka, a do trzeciej miseczki wsypujemy bułkę tarta. Nasze ponacinane parówki obtaczamy w jajku, następnie w miseczce z sypkimi składnikami na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka