Sposób przygotowania:
Parówki w cieście drożdżowym
Olej podgrzać w rondelku. Drożdże w misce rozmieszać z cukrem a gdy będą płynne wlać wodę i mleko. Jajko rozbełtać i dodać ale troszkę zostawić i dodać do niego 2 łyżki mleka i wymieszać. Do miski wsypać też sól i wyrobić ciasto. Do ciasta wlać ciepły ale nie gorący olej i znowu wyrobić ciasto. Zostawić je do wyrośnięcia. Z parówek zdjąć osłonki. Gdy ciasto wyrośnie znowu je wyrobić, podzielić sobie na porcje i wałkować na cienki placki. Na brzegu położyć parówkę, ciasto naciąć na długość parówki, zawinąć parówkę w ciasto i nadmiar ciasta odciąć. Każdą parówkę w cieście naciąć i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy formując coś na kształt rogala. I tak postępować z kolejnymi parówkami. Gotowe posmarować odłożonym jajkiem z mlekiem i posypać płatkami chili. Parówki piec 15 minut w 190 stopniach. Podawać najlepiej gorące ale zimne też dobrze smakują.